In 2002 ben ik begonnen met fotograferen. Mijn opleiding volgde ik aan de Fotoacademie van Amsterdam en daar ontdekte ik vrijwel direct waar mijn passie lag en ligt: het portretteren van mensen. Ik kwam er echter al snel achter dat ik meer wilde dan de standaard portretfotografie; ik wilde beelden maken die verder en dieper gaan, beelden die tot de verbeelding spreken.

Vanaf het begin koos ik voor de expressieve en creatieve kant van fotografie, waarbij ik me vooral laat inspireren door de opgroeiende jeugd. Het strak in de lens laten kijken is mijn uitgangspunt. Tijdens een fotosessie probeer ik dan de energie van de geportretteerde te vangen en mij hierdoor bij het bewerken van het portret te laten leiden.

Tijdens dit digitale bewerkingsproces maak ik gebruik van de beelden die ik tijdens mijn veelvuldige reizen over de wereld heb geschoten; door de beelden te combineren, ‘schilder’ ik ze als het ware samen tot een geheel. Je zou kunnen zeggen dat door deze collagetechniek fotografie en schilderkunst samen komen!

Voor de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden in formaat en materiaal; in deze fase adviseer ik mijn opdrachtgevers graag actief, zodat de gekozen afwerking het portret completeert en perfectioneert. Zo creëer ik unieke en zeer persoonlijke kunstportretten.